HTML

<div class="fb-like-box" data-href="https://www.facebook.com/pages/namitgondolszhu/245655545444485?ref=hl" data-colorscheme="dark" data-show-faces="true" data-header="true" data-stream="false" data-show-border="false"></div>

Na, mit gondolsz?

E blogban valódi filozófia problémákat mutatunk be egyszerűen, irányzatok és idegen szavak nélkül. Ha van kedved, gondolkodj el rajtuk!

Like Box

10.
november

Kutnet2014

namit  |  2 komment

Hamarosan indul a kutatói blogok virtuális seregszemléje. Lehet ránk szavazni, de mindenképpen érdemes körülnézni, hogy milyen hasonló blogok vannak.

ScreenHunter_25 Nov. 10 07.17.jpg

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2014.11.29. 21:34:42

Akkor e helyen szólnék a blogposzter(ek)-hez. Engem már régóta érdekelne a véleményük a blogjaik (a régebbi, még "blog.hu"-tlan namitgondolsz is ide értendő) tanulságairól. Mivel talán egy kivétellel (én tudom melyik volt az, az olvasókra nem tartozik, de azért köszönet, megtisztelő volt) nem szólnak bele a vitákba, így nem ismertek a reakcióik, a véleményük. Miről? Pl. arról, hogy megéri-e csinálni ezt? Érdekes-e ez nekik? Mi az érdekes a többnyire teljesen laikus véleményekben, amelyek azt tükrözik, hogy az írójuk már a probléma felvetést sem értette meg igazán, vagy jól? Pontosan ez, a közvélemény filozófiai tájékozatlanságának a felmérése, és annak állapota az érdekes? De hát ezt előre lehetett borítékolni. Azt meg ugye nem gondolják, hogy max. pár ezres olvasottsággal (annak nagy részét ugyanazok az olvasók állítják elő) érdemben lehet segíteni t a filozófiai kultúra fejlesztését? Hát akkor mit gondolnak? Miért nem vesznek részt aktívabban az itteni vitákban, úgy, ahogy az minden blogon szokásos? Persze, sejtem, hogy miért, de hadd ne én mondjam már el, az ő válaszaikra vagyok kíváncsi. És satöbbi, bármit el lehetne még mondaniuk, amit ezzel kapcsolatban érdekesnek tartanak. Kíváncsi vagyok, kibújnak-e az elefántcsonttornyukból. ;-)

namit 2014.11.30. 12:35:06

A blog célja az lenne, hogy a jelenleginél kissé többen gondolják azt, hogy a filozófia nem teljesen érdektelen dolog. A filozófiával az emberek legfeljebb a gimnáziumban vagy az egyetemen találkoznak, ott is többnyire fölösleges terhet jelentő, s minél kisebb erőfeszítéssel letudandó tananyagként. Többnyire semmi hasznát vagy értelmét nem látják. Erre rájön egy nagy adag, részben a politika által generált bölcsészellenesség. Miközben a The Economist arról cikkezik, hogy milyen meghökkenően sok amerikai vállalatvezető végzett filozófiát (www.economist.com/news/business/21621778-business-leaders-would-benefit-studying-great-writers-philosopher-kings), az Index egy angol nyelvű blogbejegyzést értelmezni nem tudó újságírója olyanokat ír, hogy az Egyesült Államokban a bölcsésztudományi PhD-k 50%-a munkanélküli.(Ebben az esetben a bölcsésztudományi PhD nagyobb hátrány lenne a munkaerőpiacon, mint az erőszakos bűncselekményért letöltött börtönbüntetés.)
Egy valamennyire demokratikus társadalomban, ahol nincsenek kötelezően elfogadandó vélemények, és ahol a közfelfogás képes valamelyest befolyásolni az oktatással és kutatással kapcsolatos kérdéseket, egy diszciplína sora azon múlhat, hogy az emberek mit is gondolnak róla. Innen már érthető a blog célja. Az a pár ezer ember, aki olvas a blogból, így is pár ezerrel több a semminél.
És hogy miért nem veszek részt a vitákban? Egyszerűen azért, mert ez nagyjából (kb. 80-90%-ban) egyszemélyes vállalkozás. Havi 8-10 órám van az írásra, posztolásra stb, a vitákban való részvételhez minimum dupla ennyi kellene. Nem azért tehát, mert derogálna a laikus komentekre válaszolni, hanem mert nem fér bele.
süti beállítások módosítása